Jeg er elendig til at være syg

One pot pasta med kødboller

one pot pasta

Varm mad på kolde efterårsdage er bare lækkert. Og endnu mere lækkert er det, når maden bare kan passe sig selv, mens man laver andre ting. Sådan er det lige præcis med den her opskrift på one pot pasta med kødboller.  Den sidste one pot pasta jeg lavede med chorizo blev velmodtaget, så tænkte sgu det var oplagt at smide endnu en af de opskrifter op på bloggen. Jamen velbekommen da!

Jeg vil anbefale, at du laver det i en stor gryde, da kødbollerne alligevel optager en del plads. Ellers er det simpelthen så simpelt. Alle ingredienser skal i én gryde. Husk dog alligevel lige at holde øje med det, så der ikke er noget der brænder på. God søndag.

Ingredienser
ret til 4 mennesker
20 min. tilberedning + 15 min. kogning

  • 400 g spaghetti
  • 1 squash
  • 250 g cherrytomater
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • En håndfuld friske basilikumblade
  • 1 liter vand
  • 1 oksebouillonterning
  • 1 tsk. chiliflager
  • 1 tsk. salt
  • 2 spsk. olivenolie

Kødboller

  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 1 æg
  • 1 tsk. oregano
  • Salt og peber

Tilbehør

  • Parmesan
  • Friske basilikumblade

Fremgangsmåde

  1. Rør kødet sammen med tomatpuré, salt, peber, æg og oregano i en skål. Form farsen til små kødboller og lad dem sætte sig, mens du hakker grøntsagerne.
  2. Skær løget i grove stykker og hak hvidløg.
  3. Skær squashen i tern og cherrytomaterne i kvarte.
  4. Læg alle ingredienserne i en store gryde. Placer pastaen øverst sammen med basilikumblade, salt, chiliflager og olie.
  5. Hæld vand i gryden og bring retten i kog. (Jeg valgte af koge mit vand i en elkedel inden og smide bouillonterningen i her, men den kan også sagtens bare knækkes over og ligges direkte i gryden).
  6. Lad retten koge op og sørg for at pastaen bliver dækket med væde. Lad derefter retten simre i cirka 15 minutter eller til pasta er perfekt kogt. Evt. tag en kødbolle op og skær den igennem for at sikre, at de er gennemkogte. Rør forsigtigt i retten i løbet af kogetiden.
  7. Server med frisk revet parmesan og friske basilikumblade.

one pot pasta

one pot pasta

one pot pasta

one pot pasta

one pot pasta

one pot pasta

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg er elendig til at være syg