10 ting jeg vil lave i oktober

Cremet kartoffel-porresuppe

kartoffel porre suppeEfterårsvejr er suppevejr. Det kolde og grå vejr kalder på varme og mættende måltider, der kan varme os godt igennem på de kolde dage. Kartoffel-porresuppen er god, nem og vinterlig hverdagsmad, når det er allerbedst! Og helt klart en af mine favoritter her til efteråret.

Så hvis du står og mangler en ide, til hvad du skal lave til aftensmad, så spring ud i den her.

Ingredienser
40 minutter
Suppe til 4 mennesker

  • 800 g kartofler
  • 4 porre
  • 250 ml madlavningsfløde
  • 3 fed hvidløg
  • 1,2 liter grøntsagsbouillon
  • Olie
  • Salt og peber

Topping

  • Porre i skiver
  • Bacon (en pakke i skiver)

Fremgangsmåde

  • Skær kartofler i tern, porre i skiver og hak hvidløg.
  • hæld lidt olie i en stor gryde og put kartofler, porre og hvidløg i og svits grøntsagerne i cirka 2 minutter.
  • Hæld grøntsagsbouillonen over og lad det koge i 20 minutter. Hold lidt øje og rør rundt.
  • Blend derefter blandingen i en blender. Jeg gjorde det af flere omgange, da det hele ikke kan være i blenderen på en gang.
  • Kom suppen tilbage i gryden sammen med madlavningsfløden, salt og peber.
  • Bring suppen i kog og smag til.
  • Server suppen med stegt bacon og et par skiver porre på toppen og evt. et godt stykke brød til.

img_0919

img_0918

img_0917

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting jeg vil lave i oktober