10 ting jeg vil lave i september

Spinatlasagne med hytteost

img-9769

Lasagne er en ret, som mange laver. Det er en ret, der ikke er særlig svær at smække sammen, hvilket jo altid er et hit i hverdagen.

Det samme gælder den her spinatlasagne. Har du lyst til at give din lasagne et twist, så prøv den her opskrift med hytteost, pinjekerner og cherrytomater. Mums mums mums! Jeg testede den i sidste uge, og den blev et hit.

Hvis du har lyst til at gøre den endnu mere grøn, kan du skifte de almindelige hvedelasagneplader ud med spinatplader.

Spinatlasagne:

4 personer. 25 minutter + 25 minutter

Ingredienserne:

  • Lasagneplader
  • ovnfast fad
  • 6 cherrytomater
  • 1 bundt basilikum
  • 1 fed hvidløg
  • 250 g hytteost
  • 2 spsk. pinjekerner
  • 2 æg
  • 1/2 kg frisk spinat
  • 2 tsk. smør
  • 1 kugle frisk mozzarellaost
  • revet parmesanost efter smag
  • salt og friskkværnet peber

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Ostefyld: Hak basilikum og hvidløg. Pisk det sammen med hytteosten, pinjekerner, salt, peber og æg i en skål.
  3. Smør et ovnfast fad, og læg lidt af ostefyldet i bunden af fadet. Dæk med et lag lasagneplader. Læg lidt mere af ostefyldet på, og læg et nyt lag lasagneplader over.
  4. Spinatfyld: Skyl spinaten godt, og damp den i 20 sekunder med blot få skefulde vand i gryden. Hæld vandet fra, og tilsæt smør, salt og peber. Læg halvdelen af spinaten oven på lasagnepladerne i fadet.
  5. Skær mozzarella i tynde skiver, og fordel halvdelen af skiverne oven på spinaten. Dæk med et lag lasagneplader. Fordel resten af ostefyldet ovenpå og så endnu et lag lasagneplader.
  6. Slut af med den sidste spinat, mozzarellaskiver, cherrytomater og et lag revet parmesan.
  7. Bag lasagnen i ovnen i ca. 25 minutter, til ostefyldet er stivnet. Lad lasagnen hvile lidt i ovnens eftervarme.
  8. Server evt. et godt brød eller foccacia til spinatlasagnen.

img-9735-1

img-9740

img-9770

img-9767

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 ting jeg vil lave i september