Morgenkaffe

One pot pasta med chorizo

img-9490

Nogle gange er det bare nemmere, at man til aftensmad kan smide alle ingredienser i én gryde, og så passer det sig selv. Det kan du med den her lækre cremede opskrift på one pot pasta med chorizo.

Som de fleste mennesker, er jeg helt tosset med lækkert mad, men når jeg er træt efter en lang dag på arbejde, så har jeg ikke overskud til at stå flere timer i køkkenet og kokkerere aftensmad.

Ideen ved one pot pasta er, at man fylder gryden med spagetti, kød, grøntsager og vand, og lader det hele blive tilberedt sammen i samme gryde. Din one pot pasta er færdig, når spagettien er kogt al dente efter ca. 8-15 min. I denne omgang blev pastaretten med chorizopølse, men det kan man variere, som man vil. Det er sådan set kun fantasien, der sætter grænser.

Ingredienser:

  • 400 g spagetti
  • 1 håndfuld frisk basilikum
  • 1 dåse hakket tomater
  • ½ pakke champignon, skåret i tegn
  • ½ squash, skåret i tern
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, finthakket
  • 10 cherrytomater, skåret i både
  • 2 forårsløg, skåret i små stykker
  • 130 g frisk hakket chorizo
  • 5 dl grøntsagsbouillion
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 stsk oregano
  • 1 tsk salt

Til pynt:

  • Frisk parmesan
  • Friske basilikumblade

Fremgangsmåde:

  1. Start med at snit løg, hvidløg, squash, forårsløg, champignon i tern.
  2. Skær cherrytomater i både og put dem sammen med basilikumblade, spagetti og krydderurter i gryden sammen med de andre grøntsager og hakkede tomater.
  3. Hæl grøntsagsbouillionen over til sidst.
  4. Så snart væsken begynder at koge, kan spaghettien så småt skubbes ned i gryden
  5. Selvom one pot pasta passer sig selv, er det en god ide lige at holde øje og røre rundt, så spagetti, grøntsager m.m. ikke brænder på.
  6. Lad retten komme i kog og lad den stå til spaghettien er al dente
  7. Server retten med frisk revet paramasan og basilikumblade.

img-9465-1img-9483-1

img-9490

img-9495

img-9511

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Morgenkaffe