Chocolate chip cookies

Lørdag, øko grøntsager og den hvide dame

img_1449

Så er weekenden ved at være slut, og det er min (korte) efterårsferie også. På to dage kan man opleve meget også herhjemme i lille Danmark. Du kan se her, kan vi lavede i fredags på vores roadtrip.

I går tog vi så på Lammefjordens Spisekammer, hvor der var smagsprøver, friske grøntsager og lokale varer. Her fik jeg smagt tang, som er ved at blive det nye (kan jeg forstå) og fik også købt noget med hjem, jeg skal bruge i køkkenet. Og mon ikke der i den nærmeste fremtid kommer en opskrift med tang på bloggen. Jeg fandt også ud af, at rosenkål sidder på en lang stilk, og så “plukker” man dem. Det giver mening på billedet nedenfor.

Vi kørte videre til Dragsholm Slot, hvor vi spiste frokost og gik en tur i området. Rona fandt de gamle sagn frem om den hvide dame. Historien lyder således:

På Dragsholm omkring 1540 boede der engang en ond herremand. Han havde en datter, Celestine Mariann de Bayonne Gyldenstierne, køn og sød, og  allerede da hun  var lille bestemte faderen at hun skulle giftes med  en   herremand. Men da pigen blev voksen, blev hun forelsket i en staldkarl, og de mødtes i hemmelighed. Men faderen opdagede det og blev så rasende at han slog staldkarlen ihjel. Pigen var blevet gravid og hun skulle gemmes væk i Slesvig. I forbindelse med hendes afskedsfest blev hun ikke kørt til Slesvig, men returneret til slottet og muret inde i væggen stadig iført sin smukke hvide kjole.

De skubbede Celestine ind i hullet, hvor hun  lige kunne stå oprejst, og uden at ænse hendes rædsel og bønner, murede de hullet til. Man kunne høre hende kradse på muren, og hendes skrig hørtes over hele slottet men… I forbindelse med en ombygning i 1910 da man skulle flytte nogle vægge for at skaffe plads til rigtige toiletter fandt man hendes skelet indmuret i væggen.

Det er alligevel en vild historie. Men nok om sagn og genfærd. Nedenfor kan du se min weekend i billeder.

img_1433

img_1435

img_1436

img_1438

img_1439

img_1440

img_1432

img_1448

img_1442

img_1444

img_1446

img_1445

img_1431

img_1453

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chocolate chip cookies