En blogger, Dyrehaven og varm kakao

Nøgenhed, street food og en tur tilbage i tiden

img_1320

Jeg har efterårsferie de her dage, og det er virkelig rart. Planen var i første omgang at vi skulle have taget en tur til Berlin eller anden storby, men vi (nok mest mig) turde ikke tage chancen i forhold til, at jeg lå syg tidligere og ikke ville være syg på ferien. Derfor besluttede vi, at vi ikke skulle sidde stille i lejligheden, men køre rundt i landet.

I går var vi i Helsingør for at se Kronborg. Der var lavet en række arrangementer i forbindelse med efterårsferien. Så der var middelaldermarked, hvor man kunne købe kandiserede æbler, købe bue og pil og en masse andre ting. Det blæste en halv pelikan der oppe, men var super flot. Senere tog vi på Elsinore Street Food. Elsinore er åbenbart Helsingør på engelsk. Lille servicemeddelelse. Det mindede meget om det, der ligger på Papirøen bare i mindre udgave. Men super lækkert. Vi snuppede en Pulled Duck burger.

Derefter gik vi lidt rundt i de små gader i Helsingør. Lige noget for bloggere, der leder efter en flot væg. For mange af husene var malet i forskellige farver. Meget ‘insta’-venligt.

Til slut tog vi på Louisiana og så udstillinger af Marina Abramović, Rineke Dijkstra og en udstilling kaldet Being There, der forholder sig til livet i en tid, hvor det fysiske og digitale smelter stadig tættere sammen. Jeg havde glædet mig til udstillingen med Marina Abramović, da jeg for nogle år siden så en video på youtube, hvor der i et rum er placeret et bord og to stole, en på hver side af bordet. På den ene stol sidder Marina og på den anden kan gæster sætte sig og sidde så længe de vil. Og så kigger de på hinanden. Holder øjenkontakten. Flere bliver meget berørte. På et tidspunkt sætter der sig en mand, som er fra Marinas fortid, og nu bliver hun selv meget rørt. Du kan se videoen her.

Det var en ret grænseoverskridende udstilling. Hun bruger sin egen krop og energi som primært materiale i hendes performance. Louisiana skriver inde på deres hjemmeside ”Hun er en af krops- og performancekunstens pionerer og særlig kendt for fysisk og mentalt krævende performanceværker, der kredser om krop, køn, energi, relationer, smerte, nærvær og identitet.” Hvis du bare det mindste overvejer at tage ind og se den, så gør det. Udstillingen er der kun til og med i morgen. Men vær tålmodig, der er mange mennesker i de her dage.
Et af hendes værker går ud på, at en mand og en kvinde har stillet sig i en døråbning og for at gå igennem, skal man gå mellem de to mennesker. Hud mod hud. Der var en ældre herre, der prikkede kvinden på brystet, han troede det var voksfigurer.

Dagen sluttede af med en tur ned ad strandvejen i regnvejr og ind på Burger King. I dag tager bilen os andre veje. Men det kan i læse mere om i morgen. God lørdag!

kronborg

holger danske

kronborg

kronborg helsingør

helsingør

helsingør

helsingør

helsingør

helsingør

helsingør

img_1347

helsingør

helsingør helsingør

louisiana

img_1343

img_1331

img_1333

img_1342

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En blogger, Dyrehaven og varm kakao