Lemonade

Kigger du på dine naboer?

img-9349

Jeg må ærlig indrømme, at jeg tager mig selv i at kigge over, og se hvad mine naboer laver. Når jeg står og drikker min morgenkaffe eller hænger vasketøj op. Men hvis jeg kigger på dem, så kigger de vel nok også på mig? Og gade vide hvad de tænker, når de ser mig?

Jeg har taget mig selv i, at falde i staver over, hvad de laver ovre på den anden side af gården bag de grønne vinduer. Skændes de? Kysser de? Har de sex? Er de alene? Er de gift? Eller sidder de også og kigger ud af vinduet og falder hen?

Det må være de færreste, der kan sige sig fri for i ny og næ også at kigge lidt ind ad andres vinduer.

Jeg er vokset op i en villa i Herlev med ligusterhæk med store æbletræer i haven, der gav ret meget privatliv. Der er det noget andet i en lejlighed på Frederiksberg.

Jeg stod forleden formiddag og foldede vasketøj sammen og kiggede, men ikke ind i en bestemt lejlighed. Men pludselig ser jeg, at dem lige over for mig havde sex. Jeg kunne ikke se deres nøgne kroppe, men jeg kunne se kvinden bevæge sig op og ned. Og så slog det mig.. FUCK hun har sgu da sex! Jeg blev helt teenager forfjamsket og vidste ikke, hvor jeg skulle kigge hen. Så jeg fortsatte med at folde vasketøj og kiggede bare direkte ned i tøjstativet og havde nok fået lidt røde kinder. Hvilket jo er mærkeligt, for selvfølgelig har de sex. Det har alle jo. Det har jeg jo også selv. Det er DOG med nedrullet gardiner… der er jeg måske nok bare lidt kedelig. Men de har ikke gardiner hos min nabo, kan jeg fortælle. De bruger dem ihvertfald ikke. Så der kan man få lov at se lidt af det hele. Men hvad fanden, jeg render jo også nøgen rundt derhjemme.

I etagen under dem der havde sex bor der en mand. Om han bor er alene er uvist. Om han er ung eller gammel er også uvist. For har kun set nakken af ham. Hans fjernsyn er kæmpe, som i KÆMPE stort. Når det er tændt, så lyser det så ekstremt meget op, at man skulle tro, at det er en af de der malerlamper, der er tændt. Dem der har været i min lejlighed ved, hvad jeg taler om.

Der bliver både spillet PlayStation – eller i hvert fald en eller anden form for spillekonsol har han. Når han ser fodbold, kan vi se resultatet oppe i venstre hjørne. Så ja, det har en pæn stor opløsning. Jeg tænker tit, om han ikke får ondt i øjnene, for det virker ikke til, at rummet er så dybt. Jeg har nok været lidt nysgerrig, når det kommer til ham, der bor ovre på den anden side. Hvis han læser med.. Så må du virkelig undskylde, det er ikke for at udspionere. Men jeg er bare så fascineret over, at man kan have så stort et TV uden at få ondt i øjnene.

Min pointe i alt det her skriveri er nok bare, at vi aldrig rigtig ved, hvad der foregår på den anden side af vinduerne.

Kigger du på dine naboer?

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lemonade