”Jeg er jobsøgende – ikke idiot!”

Snaskede, lækre og bløde kanelsnegle

img_0498
Sidder med morgenkaffen og kigger ud af vinduet og hold nu op, og hvor er det blevet efterår. Himlen er helt grå, og træet i en af de andre gårde er begyndt at skifte fra grønne blade til gule og røde. Jeg kan virkelig godt lide efterår. Gå ture i skoven hvor man kan høre bladene knase under ens fødder og så komme hjem og hygge med kakao og en lun kanelsnegl.

For jeg ELSKER kanelsnegle. Smagen af blød dej, kanel og smør. Det er altså en stærk kombination. Generelt er jeg nok bare glad for kanelbagværk.

Jeg forsøgte mig tidligere på ugen med at lave kanelsnegle i en springform. Det var rigtig nemt og kanterne på kanelsneglene forbliver bløde. Også flere dage efter. Hvis du selvfølgelig kan lade vær med at spise dem, med det samme.

Så hvis du alligevel tænker, at du skal bage noget lækkert på sådan en grå efterårssøndag, så synes jeg, at du skal springe ud i at lave en omgang kanelsnegle.

Ingredienser
18 minutter + 1,5 time (hævning)
11-12 styks kanelsnegle

  • 25 g gær
  • 1 dl mælk
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • 100 g blødt smør
  • 350 g mel
  • 150 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 2 spsk kanel

Fremgangsmåde

  • Lun mælken i en gryde. Den må endelig ikke blive for varm.
  • Smuldr gæren i en stor skål, hæld den lune mælk ved og rør til gæren er opløst.
  • Kom salt, sukker og æg i skålen og rør.
  • Find en ny skål og smuldr smørret ud i melet, og når det er helt fint grynet, hældes de våde ingredienser oveni og røres sammen.
  • Dæk dejen til med et viskestykke og lad den hæve 1,5 time et lunt sted.
  • Bland smør, farin og kanel til fyldet.
  • Ælt dejen og rul den tyndt ud til en firkant (ca. 20 x 40 cm). Smør fyldet på og rul dejen sammen til en pølse på den korte led.
  • Skær pølsen ud i ca. 11-12 stykker og læg dem i et fad eller en form med lidt luft imellem. Jeg brugte en springform. De hæver en del, så der var lige plads til de 11 stykker, jeg fik skåret.
  • Bag dem i ovnen ved 180 grader i ca. 18 minutter. Hold øje med dem, så de ikke bliver brændte.
  • Lad dem køle lidt af og nyd dem gerne mens de endnu er lune. Mums! Og Velbekomme!

img_0489

img_0495

img_0514

img_0519

img_0521

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

”Jeg er jobsøgende – ikke idiot!”